”Lukiossa saa olla vielä vähän tyhmä”

Antton Kuronen, 2. vuosikurssin opiskelija
Arkadian yhteislyseo, Nurmijärvi

”Mä olisin voinut mennä esimerkiksi Vaskivuoren tai Mäkelänrinteen lukioon. Mutta ne on niin kaukana, että mulla olisi mennyt koko päivä siihen, että tuun himaan ja meen lätkätreeneihin. Mieluummin oon tossa lähellä, niin on vapaa-aikaakin ennen treenejä.

Ekana lukiovuonna tykkäsin opiskelusta ja sitä oli pakko tehdä ihan innoissaan. Sitten siinä lopussa oli jo sellainen fiilis, ettei tätä nyt herranjumala jaksa. Tää syksy aloitettiin vähän samoilla fiiliksillä. Motivaatio on semialhaalla, mutta ehkä se siitä sitten nousee. Vapaa-aika houkuttelee enemmän. Koulussa mulla menee kuitenkin ihan hyvin. Mä hoidan aika hyvin ne aineet, joista tykkään.

Oon pelannut tietokonepelejä ihan pienestä pitäen. Pelaan yleensä netissä CS:ää. Yleensä lätkäpelaajat ei pelaa tällaisia pelejä, vaan Fifaa ja änäriä. Peleissä tärkeintä on se, kun voi pelaa kavereiden kanssa. Me järkätään silloin tällöin lanit. Jos jossain on jotkut bileet, niin sitten käydään myös siellä. Kerran me oltiin yhdellä kaverilla juhlimassa ja se mun kaveri oli sanonut sen vanhemmille, että sinne tulee vain viisi tyyppiä. Niillä oli sellainen varashälytin, joka ottaa kuvan olohuoneesta aina, kun tulee hälytys. Joku sitten potkaisi sitä niin, että se meni päälle kello neljältä yöllä. Mun kaverin vanhemmat eivät oikein tykänneet.

Kaverit on mulle kaikki kaikessa, ilman niitä mä en olisi tässä tai tällainen kuin mä olen. Myös sisarukset on mulle läheisiä, paitsi pikkusisko on nyt vähän ärsyttävä tällä hetkellä. Sitten kun se on isompi, niin ehkä me ollaan läheisempiä. Mutsin kanssa me heitetään läppää ja härnätään toisiamme. Meidän puheenaiheet vaihtelee painonpudotuksesta mun pukeutumiseen. Parasta äidissä on rentous ja se, että sille voi kertoa kaikenlaista.

Mä en vielä osaa sanoa, mitä teen lukion jälkeen. En ole ajatellut niin pitkälle. Toivoisin tietäväni mitä haluan siinä kohtaa kun valmistun. Mua kiinnostaisi kemia tai sitten mietin, että menisin opiskelemaan insinööriksi tai fyssariksi.

On just kivaa olla 17, kun ei vielä tunnu niin aikuiselta. Jos saisi vielä ajokortin, niin se olis ihan jees. Se helpottaa sitten kulkemista tonne treeneihin, kun ei tartte mennä dösällä tai pyytää, että vanhemmat heittää.

Mä en yleensä ajattele tulevaisuutta niin paljoa, viikko tai päivä kerrallaan. Tietty olisi kiva, jos koulussa menisi hyvin ja lätkässäkin. Lukiossa saa kuitenkin olla vielä vähän tyhmä.”