”Vähän sitä miettii, että löytääkö sen oman juttunsa”

Rosa Koops, ylioppilas (2015)
Keuruun lukio, Keuruu

”Mä oon jotenkin aina ajatellut, että meen lukioon. Vaikka en mä tiedä vieläkään, mikä musta tulee isona. Nyt on miettinyt jälkeenpäin, että lukiossa on ollut tosi kivoja hetkiä, vaikka välillä on ollut vaikeata. Opinnot eivät lukiossa olleet mulle niin tärkeitä, että mun tarvitsisi saada kymppi kaikesta. Otin lukiossa aika rennosti, välillä ehkä vähän liiankin. Isommassa roolissa oli kavereiden kanssa oleminen ja kaikki muu, mitä siellä oli.

Vanhojen tanssit oli sellainen kokemus, jota olin oottanut jo ihan pienestä asti. Penkkarit oli myös tosi kivat – oli hauskaa suunnitella porukalla, mitä tehdään. Meidän penkkareista tykättiin tosi paljon: meillä oli ensimmäistä kertaa teemana globalisaatio. Mä pukeuduin itse Krokotiilimieheksi. Me tehtiin kouluun sellaisia erilaisia vyöhykkeitä, yhdessä luokassa oli vaikka Englanti ja toisessa Havaiji. Niihin vyöhykkeille me oltiin askarreltu paljon kaikkea hienoa, tehtiin esimerkiksi Big Ben.

Harrastukset ovat olleet mulle tosi tärkeitä siinä koulun ohella, vaikka välillä se on vähän raskasta, kun on ollut raskaampi viikko koulussa. Ja kun talvella on kylmää niin välillä on ollut sellainen olo, että ei jaksaisi koulun jälkeen lähteä enää kotoa. Mutta aina kun jaksaa raahautua sinne harkkoihin niin muistaa, miksi jaksoi tulla. Mulle on kuitenkin tosi tärkeätä, että saa välillä vähän ajatukset muualle ja pääsee tekemään sitä, mistä tykkää.

Sain eilen tietää, että vähän reilun parin viikon päästä edessä on muutto Tampereelle. Tampere on aina ollut sellainen paikka, mistä mä oon aatellut, että siellä olisi kiva asua joskus. Eikä täällä Keuruulla voi oikein muutenkaan jatko-opiskella, ellei käy sitten Jyväskylässä.

Toivottavasti pääsen ensi vuonna kouluun siellä Tampereella, vaikka ei mua oikeastaan haittaa se, etten päässyt nyt. Mulla ei oikein vieläkään ole selvillä, mikä ala mua kiinnostaa. Mä tykkään ihmisläheisestä työstä, niin varmaan lasten kanssa jotain. Lastentarhanopettajan ja luokanopettajan koulutus ovat sellaisia, joita oon miettinyt. Ehkä vähän pelottaa se, että noihin paikkoihin ja kouluihin, jotka mua kiinnostaisi, on aika vaikeaa päästä. Vähän sitä miettii myös, että löytääkö sen oman juttunsa. Mutta kyllä mä uskon, että sekin jossain vaiheessa selviää. Onhan tässä vielä aikaa.

Kyllä mä kuitenkin yritän heti vaan päästä opiskelemaan, kun se on mahdollista.”